Tuesday, March 17, 2015

Perbandingan Medical Card Takaful Vs Syarikat Takaful Lain

,
Pemilihan medical card adalah penting terutamanya dari segi had tahunan, had seumur hidup dan apa yang dilindungi. Pengguna perlulah memastikan medical card yang diambil mempunyai ciri ‘seperti yang dicaj/seperti yang dikenakan’. Ciri ini tersangatlah penting supaya apabila kita dimasukkan ke hospital untuk menerima rawatan kita tidak perlu membayar sesen pun!

Setiap syarikat takaful mempunyai kelebihan dan kekurangan yang tersendiri. Sebagai pengguna kita harus bijak memilih. Di sini saya mengumpulkan brochure dari 5 syarikat takaful yang popular di Malaysia. Daripada brochure-brochure ini kita dapat menilai sendiri syarikat takaful yang mana lebih baik.

* Semua brochure yang dipaparkan adalah asli dan tidak diedit untuk kepentingan peribadi. Anda boleh cek sendiri dengan syarikat takaful tersebut untuk kepuasan.

1.    PRUDENTIAL BSN TAKAFUL BERHAD 
(Takaful Health)
(klik untuk paparan lebih besar)


2.    TAKAFUL IKHLAS SDN BHD 
(Ikhlas Medic Assist. Takaful)
(klik untuk paparan lebih besar)


3.    ETIQA TAKAFUL BERHAD 
(Medic Save)
(klik untuk paparan lebih besar)


4.    SYARIKAT TAKAFUL MALAYSIA BERHAD 
(My Medicare)
(klik untuk paparan lebih besar)



5.    MAA TAKAFUL BERHAD 
(Smart Medic 100)
(klik untuk paparan lebih besar)

7 comments:

  1. tapi ni semua pelan lama bang...even prubsn punya pun tak update. semua operator dah keluar product baru, compare yg sekarang punya. kalau betul lah posting ni dikeluarkan tahun ni (2015)..brochure2 kat atas ni semua lama2 punya

    ReplyDelete
  2. update plan baru..byk plan baru ..coverage lagi besar..

    ReplyDelete
  3. Updated plan Baru untuk semua company

    ReplyDelete
  4. Co-takaful dikenakan untuk pru bsn takaful. masa orang kena musibah adakah patut dia keluarkan wang 10% untuk hospitalized charge? Brochure lama.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...